Doel

De SIJC competitie is een serie van trainingswedstrijden en heeft als doel om wedstrijdrijders de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de officiële KNWU wedstrijden die vanaf april van start gaan. 

Deelname 

De SIJC is een zogenaamde Interclub wedstrijd. Dit betekent dat renners met een KNWU (basis)licentie én NTFU licentiehouders mee kunnen doen. Deelname zonder een geldige licentie is niet mogelijk, het is niet mogelijk om ter plekke een daglicentie aan te schaffen. 

Er wordt gereden in vier klassen (A, B, C en D) met een gezamenlijke start:    

A Klasse 2 uur (Elite met/zonder contract, Beloftes (onder 23 jaar), Amateurs, Junioren)

B Klasse 1,5 uur (Sportklasse, Masters 40+/50+/60+, Basislicentie)

C Klasse 1 uur (Nieuwelingen, Jeugd cat. 7)

D Klasse 1 uur (Dames, alle categorieën)

Let op, er kan uitsluitend deelgenomen worden in de op basis van de licentie toegewezen categorie. Na het afsprinten van de eigen categorie kan wel doorgereden worden. Renners worden echter geklasseerd bij hun eigen categorie. Op aanwijzing van de jury zullen de doorgereden renners van een lagere categorie uit de wedstrijd worden gehaald.

(Dag)uitslag en klassement

Er wordt afgesprint per klasse waarbij de eerste 10 renners worden geklasseerd. De C en D klasse sprinten gezamenlijk af. Na afloop van de wedstrijd(en) vindt per categorie een huldiging plaats van de nummers 1, 2 en 3. Er wordt een klassement opgesteld over de 6 wedstrijden. Aan het klassement zijn verder geen prijzen verbonden.

Inschrijving

Het inschrijfgeld bedraagt €3,- per wedstrijd. Inschrijven kan uitsluitend op vertoon van een geldige licentie. Graag gepast betalen! 

Uitslagen

De renners welke menen binnen de eerste 10 te zijn gefinished, dienen zich te melden bij de jury. Alle wedstrijden tellen mee voor het eindklassement. De uitslag zal in concept worden gepubliceerd op www.sijc.nl. Op of aanmerkingen op de uitslag kunnen maximaal 7 dagen nadat de uitslag is gepubliceerd worden gemaakt door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot slot

De SIJC competitie is een trainingscompetitie, wordt georganiseerd door vrijwilligers en is laagdrempelig doordat veel categorieën mee kunnen rijden en het inschrijfgeld laag wordt gehouden. Aan de renners vragen we daarom om Fair Play te rijden. Hou het niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor anderen, respecteer de regels en volg de aanwijzingen van de organisatie op. Mochten er desondanks toch dingen misgaan, schroom niet om contact op te nemen met de organisatie via het contact formulier op www.sijc.nl zodat we samen kunnen kijken hoe we de competitie verder kunnen verbeteren.

Back to Top