Doel

De SIJC competitie is een serie van trainingswedstrijden en heeft als doel om wedstrijdrijders de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de officiële KNWU wedstrijden die vanaf april van start gaan. 

Deelname 

De SIJC is een zogenaamde Interclub wedstrijd. Dit betekent dat renners met een KNWU (basis)licentie én NTFU licentiehouders mee kunnen doen. Deelname zonder een geldige licentie is niet mogelijk, het is niet mogelijk om ter plekke een daglicentie aan te schaffen. 

Er wordt gereden in vier klassen (A, B, C en D) met een gezamenlijke start:    

A Klasse 2 uur (Elite met/zonder contract, Beloftes (onder 23 jaar), Amateurs, Junioren)

B Klasse 1,5 uur (Sportklasse, Masters 40+/50+/60+, Basislicentie)

C Klasse 1 uur (Nieuwelingen, Jeugd cat. 7)

D Klasse 1 uur (Dames, alle categorieën)

Let op, er kan uitsluitend deelgenomen worden in de op basis van de licentie toegewezen categorie. Na het afsprinten van de eigen categorie kan wel doorgereden worden. Renners worden echter geklasseerd bij hun eigen categorie. Op aanwijzing van de jury zullen de doorgereden renners van een lagere categorie uit de wedstrijd worden gehaald.

Dagklassement

Er wordt afgesprint per klasse waarbij de eerste 3 renners per categorie worden gehuldigd (meld je na afloop van de wedstrijd bij de jury). 

Inschrijving + Mylaps

Het inschrijfgeld bedraagt €5,- per wedstrijd. Inschrijven kan uitsluitend op vertoon van een geldige licentie (KNWU basislidmaatschap/licentie, NTFU lidmaatschap).

Er wordt gereden met Mylaps, alleen renners met transponder worden in de uitslag opgenomen. Transponders kunnen ter plaatse worden gehuurd voor €2,- per keer. Graag gepast betalen! 

 

Tot slot

De SIJC competitie is een trainingscompetitie, wordt georganiseerd door vrijwilligers en is laagdrempelig doordat veel categorieën mee kunnen rijden en het inschrijfgeld laag wordt gehouden. Aan de renners vragen we daarom om Fair Play te rijden. Hou het niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor anderen, respecteer de regels en volg de aanwijzingen van de organisatie op. Mochten er desondanks toch dingen misgaan, schroom niet om contact op te nemen met de organisatie via het contact formulier op www.sijc.nl zodat we samen kunnen kijken hoe we de competitie verder kunnen verbeteren.

Back to Top